3 min. de lectură

Google Ads Creative Studio își va înceta în curând activitatea

Google a anunțat că instrumentul Google Ads Creative Studio se va încheia până la sfârșitul lunii martie 2025. Odată cu acest pas, compania se va concentra pe noi domenii de creștere și pe consolidarea parteneriatelor cu agențiile de creație pentru a permite implementarea campaniilor personalizate la scară largă.

This article was translated for you by artificial intelligence
Google Ads Creative Studio își va înceta în curând activitatea
Sursă: searchenginejournal.com

Ce înseamnă acest lucru pentru agenții de publicitate?

Dacă ați folosit Google Ads Creative Studio pentru a personaliza anunțurile pe YouTube sau anunțurile Display, va trebui să treceți la instrumente alternative sau să lucrați cu terțe părți. Google recomandă începerea imediată a acestei schimbări pentru a asigura continuitatea și eficiența campaniilor dvs. creative.

Date importante

  • 28 octombrie 2024: Sfârșitul posibilității de a crea conturi noi.
  • 17 ianuarie 2025: Crearea de noi proiecte sau duplicarea celor existente nu va fi posibilă.
  • Sfârșitul lunii martie 2025: Serviciul va fi complet întrerupt.

Până la sfârșitul lunii martie 2025, agenții de publicitate pot în continuare să editeze și să exporte proiectele existente, să adauge noi elemente creative și să gestioneze accesul utilizatorilor.

Pentru anunțurile YouTube, Google recomandă colaborarea cu parteneri creativi externi. În ceea ce privește anunțurile display, serviciul rămâne disponibil atât pentru fluxurile de lucru dinamice, cât și pentru cele statice, dar se recomandă, de asemenea, luarea în considerare a soluțiilor creative externe.

Ce a oferit Google Ads Creative Studio?

Google Ads Creative Studio a fost o soluție robustă pentru crearea de anunțuri personalizate la scară largă. Aceasta a permis generarea automată a diferitelor versiuni de anunțuri în funcție de date demografice, locații, limbi sau context. Prin partajarea activelor și a proiectelor, a oferit o colaborare ușoară între echipe. De asemenea, putea integra instrumentele Google Ads, Campaign Manager 360 și Display & Video 360 pentru distribuirea eficientă a anunțurilor.

Instrumentul a fost ideal pentru companiile care aveau nevoie de flexibilitate și scalabilitate în producția creativă, dar Google recomandă acum agenților de publicitate să caute alternative.

Cum să vă pregătiți pentru schimbare?

  1. Începeți să exportați toate creațiile și proiecteleexistente pentru a asigura accesul la materialele dvs. după încetarea serviciului.
  2. Identificați platforme sau partenerialternativi care pot prelua fluxurile dvs. de lucru creative.
  3. Contactați managerul de cont Google pentru asistență de tranziție și recomandări de soluții adecvate.

Întreruperea serviciului impune agențiilor de publicitate să își adapteze și să își optimizeze procesele creative prin instrumente externe sau colaborări cu agenții. Deși această schimbare poate reprezenta o provocare, ea deschide, de asemenea, oportunități pentru noi soluții care vor sprijini eficiența și scalabilitatea campaniilor dvs. în viitor. Nu așteptați până în ultimul minut și începeți tranziția astăzi!

Distribuiți articolul
Articole similare
IA, Deepfakes și site-uri web frauduloase. Marketingul digital nu a fost niciodată mai riscant
5 min. de lectură

IA, Deepfakes și site-uri web frauduloase. Marketingul digital nu a fost niciodată mai riscant

Publicitatea digitală se schimbă mai rapid ca niciodată, iar mărcile de comerț electronic, împreună cu agențiile de marketing, trebuie să țină pasul cu noile provocări și oportunități. Raportul Industry Pulse trasează tendințele, amenințările, deepfakes și inovațiile care vor influența publicitatea online în anul următor. Acesta se bazează pe opiniile experților în media digitală – publicitari, […]

Veronika Slezáková Veronika Slezáková
Editor in Chief @ Ecommerce Bridge, Ecommerce Bridge
Citiți articolul
Ancheta UE relevă că: 52% dintre vânzătorii de produse second-hand încalcă drepturile consumatorilor
4 min. de lectură

Ancheta UE relevă că: 52% dintre vânzătorii de produse second-hand încalcă drepturile consumatorilor

Comisia Europeană a publicat recent rezultatele îngrijorătoare ale monitorizării sale extinse a vânzătorilor online de bunuri second-hand. Conform raportului oficial al CE și al autorităților naționale de protecție a consumatorilor din 27 de țări (25 de state membre ale UE plus Islanda și Norvegia), până la 52% din magazinele electronice monitorizate încalcă legislația Uniunii Europene […]

Katarína Šimčíková Katarína Šimčíková
Project manager, Ecommerce Bridge EU
Citiți articolul
Bridge Now

Ultimele noutăți chiar ACUM

10+ necitit

10+