3 min. de lectură

Tendințe economice: creșterea economiilor în UE și revenirea cheltuielilor în SUA

Tendințele economice au divergat în Statele Unite și Europa de la epidemie, după cum a remarcat Financial Times (FT). În timp ce ambele regiuni au înregistrat economii mai mari în timpul blocajelor, americanii și-au crescut acum cheltuielile, contribuind la creșterea economică. În schimb, europenii au menținut rate de economisire mai mari, parțial din cauza anxietății generate de invazia Rusiei în Ucraina.

This article was translated for you by artificial intelligence
Tendințe economice: creșterea economiilor în UE și revenirea cheltuielilor în SUA
Sursă: Depositphotos

Tendințe economice: ratele de economisire diferă peste Atlantic

Rata de economisire a gospodăriilor din Europa a atins un maxim de trei ani de 15,7% în trimestrul încheiat în iunie, mult peste norma pre-pandemie de 12,3%. Cifrele recente ale Eurostat această tendință contrastează puternic cu cea a Statelor Unite, unde rata de economisire personală în al doilea trimestru a fost de 5,2%, mai puțin sub media dintre 2010 și 2019 de 6,1%.

„Rata mai scăzută de economisire din SUA a ajutat la propulsarea cheltuielilor de consum, care au fost factorul cheie al creșterii economice din SUA și un motiv cheie pentru care economia SUA a crescut mai rapid decât economia europeană”, a declarat economistul șef al Moody’s Analytics.

Cu toate acestea, industria de retail din SUA are probleme pe măsură ce începe sezonul cumpărăturilor de sărbători. Cheltuielile de consum din SUA au încetinit în august, crescând cu doar 0,2% de la 0,5% în iulie. Datele de la Biroul de Analiză Economică indică cheltuielile legate de întoarcerea timpurie la școală și călătoriile, precum și presiunile continue de creștere a ocupării forței de muncă, care ar putea avea un rol în această cheltuială mai mică.

Încrederea consumatorilor din SUA crește pe fondul provocărilor continue

În ciuda acestor dificultăți, încrederea consumatorilor în economia SUA este promițătoare. De la 67,9 în luna precedentă, indicele sentimentului consumatorilor al Universității din Michigan a urcat la 70,1.

„În timp ce sentimentul rămâne sub media istorică, în parte din cauza frustrării legate de prețurile ridicate, consumatorii sunt pe deplin conștienți de faptul că inflația a continuat să încetinească”, a remarcat directorul sondajelor, Joanne Hsu.

Ea a subliniat, de asemenea, că rezultatele următoarelor alegeri vor determina aspirațiile multor oameni.

Deși încă există întrebări cu privire la nivelurile de cheltuieli pe măsură ce se apropie sezonul important de cumpărături de sărbători , acest optimism prudent ar putea ajuta magazinele. Tendințele diferite de cumpărare din SUA și Europa atrag atenția asupra interacțiunii complicate a evenimentelor geopolitice și a elementelor economice care influențează comportamentul consumatorilor de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Distribuiți articolul
Articole similare
Inteligența artificială în comerțul electronic: Magazinele online trec cu vederea potențialul valoros
4 min. de lectură

Inteligența artificială în comerțul electronic: Magazinele online trec cu vederea potențialul valoros

În prezent, nicio tehnologie nu are un impact atât de profund asupra lumii afacerilor precum IA. Noi instrumente apar în mod constant și din ce în ce mai multe companii le integrează în procesele lor. Inteligența artificială face valuri și în comerțul electronic – de la crearea de conținut și recomandări de produse la îmbunătățirea […]

Katarína Šimčíková Katarína Šimčíková
Project manager, Ecommerce Bridge EU
Citiți articolul
Conținutul de învățare face ravagii în căutare
8 min. de lectură

Conținutul de învățare face ravagii în căutare

Până nu demult, introducerea de întrebări și interogări într-un motor de căutare era absolut naturală. Astăzi, situația s-a schimbat. Pe lângă intrarea AI în joc, oamenii caută din ce în ce mai mult răspunsuri direct pe rețelele sociale. În loc de Google, ei deschid TikTok sau Instagram și așteaptă explicații rapide și practice, în mod […]

Veronika Slezáková Veronika Slezáková
Editor in Chief @ Ecommerce Bridge, Ecommerce Bridge
Citiți articolul
Cei mai buni retaileri de comerț electronic din lume vor ajunge la 6,56 trilioane de dolari în 2025
4 min. de lectură

Cei mai buni retaileri de comerț electronic din lume vor ajunge la 6,56 trilioane de dolari în 2025

Cel mai recent raport Retail Week oferă noi informații de piață cu privire la principalele companii de comerț electronic. Căutarea continuă de către consumatori a unor opțiuni de cumpărături rentabile a determinat comercianții cu amănuntul de top să dezvolte strategii digitale care îi readuc cu succes pe clienți în coșurile lor virtuale de cumpărături. Industria […]

Katarína Šimčíková Katarína Šimčíková
Project manager, Ecommerce Bridge EU
Citiți articolul
Bridge Now

Ultimele noutăți chiar ACUM

10+ necitit

10+