5 min. de lectură

Preferințele clienților din comerțul electronic: Ce îi atrage pe cumpărătorii britanici

Cel mai recent sondaj Adobe realizat pe 1.500 de consumatori britanici oferă o perspectivă practică asupra preferințelor clienților de comerț electronic. Acest studiu dezvăluie factorii-cheie care determină deciziile de cumpărare și, dimpotrivă, cei care îi resping pe consumatori. Înțelegerea acestor preferințe este esențială pentru comercianții cu amănuntul online care doresc să își optimizeze strategiile și să crească ratele de conversie.

Katarína Šimčíková
Katarína Šimčíková
Project manager, Ecommerce Bridge EU
This article was translated for you by artificial intelligence
Preferințele clienților din comerțul electronic: Ce îi atrage pe cumpărătorii britanici
Sursă: Depositphotos

Ce îi determină cu adevărat pe consumatori?

Este important de remarcat faptul că calitatea produselor a fost menționată ca fiind cel mai important factor de către 73% dintre respondenți. Al doilea cel mai important factor este sustenabilitatea prețului, care a fost declarat de 70% dintre participanți.

Studiul concluzionează că „Consumatorii caută valoare pentru banii lor„.

Alți factori care influențează deciziile consumatorilor sunt recenziile online pozitive(33%) și o bună reputație a mărcii(28%). În lumea modernă, este destul de intrigant faptul că 11% dintre respondenți au considerat importantă o bună prezență în social media. În timp ce 7% au evidențiat creativitatea în marketing. Preferințele sunt destul de diferite în funcție de industrie. În timp ce 88% dintre persoanele din media și divertisment evidențiază prețurile accesibile. Această cifră este de 84% în comerțul cu amănuntul; nu este surprinzător faptul că în știință și produse farmaceutice, 90% dintre respondenți evidențiază calitatea produselor. Se observă preferințe diferite în funcție de datele demografice. Sensibilitatea la preț este o preocupare pentru 73% dintre femei, comparativ cu 66% dintre bărbați. O prezență puternică în social media este cea mai importantă pentru grupul de vârstă 25-34 de ani (22%). Cu toate acestea, importanța acesteia scade odată cu înaintarea în vârstă; doar 3% din categoria de vârstă 55-64 de ani o menționează.

E-commerce customer preferences

Source: Adobe

Ce îi îndepărtează pe clienți?

Practic, toți participanții la sondaj au subliniat că proasta calitate a produselor este motivul numărul unu care i-ar determina să evite să facă o achiziție. Lipsa unui serviciu bun pentru clienți îi abține pe 66% dintre respondenți; aproape jumătate dintre aceștia sunt descurajați de absența reducerilor și a programelor de fidelizare. Pentru 32%, este o problemă de recunoaștere limitată a mărcii.

Tehnici de marketing care nu sunt eficiente

Mai mult de jumătate dintre respondenți au fost descurajați de o supraîncărcare de e-mailuri și notificări push. Alți 41% nu sunt interesați să fie vizați prin publicitate intruzivă, în timp ce 39% sunt iritați de publicitatea care are mesaje înșelătoare. Același procent de participanți(39%) a găsit probleme cu strategia de marketing care utilizează influenceri și celebrități. Alți 33% dintre respondenți sunt deranjați de lipsa de transparență a prețurilor, în timp ce 25% sunt descurajați de serviciul clienți slab al companiei după campaniile de marketing. În sectorul comerțului cu amănuntul, notificările push excesive sunt considerate cel mai puțin inspirate(55%), în timp ce 39% au găsit, de asemenea, probleme cu publicitatea înșelătoare. Problema notificărilor push este observată și în segmentele caritabil și de vânzări, unde este subliniată de 70% și, respectiv, 75% dintre respondenți.

E-commerce customer preferences

Source: Adobe

Sugestii de acțiune: Recomandări privind comerțul electronic

1. Publicitatea: Comunicarea trebuie să fie adaptată la consumator

Având în vedere că enervarea cauzată de reclamele intruzive și notificările constante este un factor semnificativ de nemulțumire, este timpul să vă schimbați abordarea de marketing. Este esențial să mențineți notorietatea brandului, dar este la fel de important să vă concentrați pe încântarea clientului. Datorită faptului că, în prezent, clienții sunt expuși la multe reclame, ar putea merita să încercați ceva nou.

27% dintre respondenți au declarat că sunt interesați de magazinele fizice și de evenimentele pop-up.

2. Social media: Puterea instrumentului

Utilizarea de conținut relevant și real pe platformele social media ajută la creșterea notorietății brandului și la crearea unei comunități. De la recenziile clienților la fotografii din spatele scenei – acesta este locul în care social media vă poate ajuta să vă angajați cu consumatorii dvs. Un total de 22% dintre participanții la sondaj au declarat că descoperă noi branduri prin Instagram, Facebook și TikTok. Pentru a avea succes, este esențial să oferiți un serviciu clienți eficient, cu răspunsuri rapide pe toate platformele. În ceea ce privește caracteristicile de marketing evitate, este posibil să eliminați notificările excesive și să vă concentrați pe produsele de înaltă calitate și pe prețul bun. Site-ul dvs. de comerț electronic va îmbunătăți, fără îndoială, satisfacția clienților în timpul cumpărăturilor online.

Distribuiți articolul
Katarína Šimčíková
Katarína Šimčíková
Project manager, Ecommerce Bridge EU

I lead Ecommerce Bridge magazine for Europe, overseeing our content strategy and European language editions.

Articole similare
Actualizare GTM Tag Loading: Modificări esențiale pentru urmărirea conversiilor în comerțul electronic
4 min. de lectură

Actualizare GTM Tag Loading: Modificări esențiale pentru urmărirea conversiilor în comerțul electronic

Ați primit un e-mail despre modificările aduse modului în care Google Tag Manager (GTM) va încărca etichetele Google Ads și Floodlight începând cu 10 aprilie 2025? Această actualizare poate afecta urmărirea conversiilor, remarketing-ul și modul în care gestionați etichetele în GTM. Ce anume se schimbă, de ce se întâmplă și ce ar trebui să faceți? […]

Veronika Slezáková Veronika Slezáková
Editor in Chief @ Ecommerce Bridge, Ecommerce Bridge
Citiți articolul
IA, Deepfakes și site-uri web frauduloase. Marketingul digital nu a fost niciodată mai riscant
5 min. de lectură

IA, Deepfakes și site-uri web frauduloase. Marketingul digital nu a fost niciodată mai riscant

Publicitatea digitală se schimbă mai rapid ca niciodată, iar mărcile de comerț electronic, împreună cu agențiile de marketing, trebuie să țină pasul cu noile provocări și oportunități. Raportul Industry Pulse trasează tendințele, amenințările, deepfakes și inovațiile care vor influența publicitatea online în anul următor. Acesta se bazează pe opiniile experților în media digitală – publicitari, […]

Veronika Slezáková Veronika Slezáková
Editor in Chief @ Ecommerce Bridge, Ecommerce Bridge
Citiți articolul
Bridge Now

Ultimele noutăți chiar ACUM

10+ necitit

10+