
StudiulWunderKIND Ads a fost realizat pe un eșantion de 1 000 de clienți activi din punct de vedere digital. Conform rezultatelor acestuia, până la 70% dintre respondenți consideră că agenții de publicitate nu le respectă experiența digitală, iar alți 95% au afirmat că percepția lor asupra conținutului este întreruptă de reclame. Nouă din zece cumpărători (92%) consideră că reclamele devin din ce în ce mai intruzive, iar până la 91% dintre cumpărători nici măcar nu cumpără de la un brand ale cărui reclame le distrag atenția. Mai mult de două treimi (68%) dintre consumatorii care au participat la sondajul Wunderkind ar fi mai predispuși să interacționeze cu o reclamă dacă ar fi complet dezangajați de conținut. Cu toate acestea, 60% ar prefera să vadă reclame doar după ce au terminat de a se implica în conținutul site-ului.
Este blocarea reclamelor noul standard?
Următorul studiu realizat de Bulbshare s-a axat pe Generația Z. Studiul arată că publicitatea intruzivă forțează 99% dintre consumatorii din această categorie demografică să sară frecvent peste reclame, în timp ce aproape două treimi (63%) dintre cumpărătorii online folosesc blocatoare de reclame pentru a evita reclamele online cu totul. Nu este vorba doar de o experiență mai proastă pentru client. Consumatorii sunt atât de deranjați încât își întrerup căutarea și achiziția. De asemenea, cauzează rate mai scăzute de implicare și de conversie, limitând eficiența anunțurilor și reducând semnificativ ROI-ul de marketing și randamentul cheltuielilor cu reclamele.
Sondajul îi pune în lumină și pe marketeri
Wunderkind s-a uitat și la directorii de marketing. Ei au realizat sondajul cu un eșantion de o sută de CMO în 2023. Potrivit raportului, 50% dintre respondenți consideră că publicitatea digitală nu sporește loialitatea față de marcă și 44% au afirmat că publicitatea lor online nu generează suficiente vânzări. Amy Pearce, director de publicitate la Wunderkind International, a sintetizat:
„Publicitatea este adesea percepută într-un mod negativ. Dar adevărul este că atunci când reclamele sunt afișate la momentul potrivit, utilizatorului potrivit, în modul potrivit – și adesea mai organic – consumatorii sunt fericiți și dispuși să se implice într-un mod semnificativ. La fel cum comercianții cu amănuntul și mărcile se concentrează pe personalizarea experienței de cumpărături, mărcile trebuie să ia în considerare modul și momentul în care publicitatea este cel mai bine servită consumatorilor pentru a crea experiențe publicitare centrate pe utilizator, care determină implicarea și conversiile care generează ROI”.