
LinkedIn a lansat Conversions API ca răspuns la o problemă din ce în ce mai mare în marketingul B2B – un ciclu de achiziție din ce în ce mai lung și dificultăți în măsurarea impactului pe termen lung al campaniilor. Potrivit raportului platformei, până la 87% dintre marketerii B2B recunosc că au probleme în a demonstra valoarea pe termen lung a activităților lor, ceea ce, în practică, înseamnă o justificare complicată a bugetelor de marketing. Conversions API vă permite să vă conectați propriile date (first-party data), inclusiv interacțiunile offline ale clienților, cu platforma LinkedIn.
În practică, acest lucru înseamnă că puteți urmări parcursul complex al clientului, de la primul clic pe o reclamă până la întâlnirile offline sau vânzările telefonice.
Îmbunătățirea semnificativă a performanței campaniei
Primele rezultate ale implementării arată îmbunătățiri ale parametrilor cheie – de la o creștere cu aproape o treime a conversiilor atribuite la o reducere cu 39% a costurilor lead-urilor calificate. Într-un mediu competitiv de comerț electronic, acest lucru poate reprezenta un avantaj decisiv în achiziția și conversia potențialilor clienți.
Urmărirea rezultatelor pe termen lung
Cu Raportul îmbunătățit privind atribuirea veniturilor, obțineți o perioadă de analiză retrospectivă de 365 de zile. Pentru proiectele cu un ciclu de achiziție mai lung (cum ar fi platformele de comerț electronic B2B, soluțiile personalizate sau produsele mai scumpe), acest lucru oferă o imagine mai clară a randamentului real al investițiilor.
Utilizarea practică a AI în combinație cu noul API
Viitorul măsurării în comerțul electronic aparține inteligenței artificiale. Ne putem aștepta la predicții mai exacte ale comportamentului de cumpărare, la optimizarea cheltuielilor de marketing și la o mai bună prioritizare a potențialilor clienți.
90% dintre marketerii B2B sunt de acord că, atunci când folosesc AI pentru a crea și optimiza campanii, înregistrează un randament mai bun al investițiilor. Cercetările au arătat că aceștia folosesc AI pentru a îmbunătăți segmentarea și targetarea audienței (57%), pentru a efectua analize predictive în vederea îmbunătățirii performanței și a scoringului potențialilor clienți (55%), pentru a automatiza sarcinile de rutină (53%) și pentru a oferi optimizare în timp real a cheltuielilor de publicitate și a conținutului creativ (53%)”, precizează platforma.
În orice caz, măsurarea mai precisă a conversiilor și capacitatea de a conecta datele online și offline reprezintă o tendință care va continua să se consolideze în marketingul e-commerce, indiferent de platformă. Cheia succesului rămâne o abordare strategică a datelor și capacitatea de a adapta instrumentele globale la condițiile locale. Conversions API reprezintă doar unul dintre pașii LinkedIn în efortul de a îmbunătăți instrumentele de marketing de pe platformă.