Grupul este preocupat de faptul că furnizorii din afara Uniunii Europene atrag consumatorii europeni fără a respecta normele privind protecția consumatorilor, siguranța produselor, contrafacerea, protecția datelor, confidențialitatea, mediul și legislația fiscală.
„În ultimii ani și chiar mai recent, noi actori din domeniul comerțului electronic din afara UE au intrat în Uniune și exercită o presiune puternică asupra pieței unice și asupra întreprinderilor care sunt deja stabilite în UE. Am fost întotdeauna și vom continua să fim puternic în favoarea unei piețe deschise și competitive, deoarece comerțul electronic este un fenomen global. Cu toate acestea, factorii de decizie și autoritățile competente trebuie să se asigure că această competiție este corectă”, a declarat Luca Cassetti, secretar general al Ecommerce Europe.
Companiile europene de comerț electronic resimt presiunea regulilor complicate și a costurilor ridicate de conformitate. Noi concurenți din afara UE intră pe piață, provocând atât piața unică, cât și întreprinderile consacrate. Ecommerce Europe subliniază importanța unei piețe deschise și competitive, dar avertizează că aplicarea laxă a normelor UE privind actorii din afara UE ar putea duce la produse nesigure care să ajungă la consumatori. Ei solicită o supraveghere mai strictă a concurenților internaționali pentru a asigura o piață echitabilă și sigură.