Retenția angajaților și nivelul lor general de mulțumire s-au dovedit a fi în esență dependente de efortul deliberat. Angajații fără efort intenționat sunt mai puțin susceptibili de a fi angajați în continuare de afacerea lor. Doar 30% dintre cei fără angajare deliberată au indicat că intenționează să fie alături de compania lor în 12 luni, în scădere de la 36% în 2022 și 53% în 2021.
Experții în resurse umane ar trebui să fie conștienți de faptul că diferite grupuri demografice și generații înțeleg obiectivele în mod diferit:
- Lucrătorii din generația Z cer în special ca afacerile lor să aibă un scop clar și să aducă beneficii societății.
- Mai relevante în munca lor sunt obiectivele personale și semnificația pe care generațiile mai în vârstă le oferă.
- Pentru retenție, angajații hispanici, generația Z, lucrătorii la distanță și alții apreciază foarte mult munca semnificativă.
În mod fascinant, companiile și lucrătorii văd efortul intenționat în moduri oarecum diferite. Deși 84% dintre companii consideră că membrii personalului lor sunt mulțumiți de munca intenționată pe care o fac, doar 71% dintre angajați simt că găsesc un sens excelent în locurile lor de muncă.
Departamentele de resurse umane ar trebui să știe că obiectivul poate fi atât personal, cât și organizațional. În timp ce unii lucrători doresc alinierea la obiectivele corporative mai generale, alții sunt conduși de sprijinirea familiilor lor sau de îmbunătățirea profesională.
În ceea ce privește obiectivele, mai multe grupuri percep o relevanță variată:
- Atunci când decid dacă să-și păstreze locul de muncă actual sau să înceapă unul nou, aproape șase din zece angajați (58%) spun că munca intenționată este un „must-have”.
- În special muncitorii negri (62%), boomerii (63%) și femeile (61%), au avut un număr substanțial mai mare.
- Comparativ cu doar 43% dintre toți angajații, 50% dintre lucrătorii din generația Z consideră că scopul clar și influența pozitivă a comunității sunt beneficii „obligatorii” atunci când se gândesc la un nou loc de muncă.
Cu toate acestea, doar 34% dintre companii au declarat că doresc să ofere muncă deliberată ca mijloc de recrutare sau păstrare a talentelor în viitor, ceea ce implică o discrepanță probabilă între ambițiile angajaților și planurile companiei.
Toate lucrurile luate în considerare, experții în resurse umane sunt destul de importanți în inspirarea muncii intenționate. Prin abordarea acestui element, companiile pot crește satisfacția angajaților, loialitatea și bunăstarea generală, îmbunătățind astfel rezultatul managementului talentelor. Accentul pus pe munca deliberată devine și mai important, deoarece va contribui la atragerea și păstrarea talentelor pe piața competitivă a locurilor de muncă de astăzi.