19 min. de lectură

Cum să scrieți un plan de marketing

Un plan de marketing cuprinzător este alfa și omega oricărei strategii de marketing. Fie că lansați un produs nou sau definiți strategia unui brand, aveți nevoie de un plan care să vă ghideze către obiectivele dvs. de afaceri. Deși crearea unui plan de marketing poate părea copleșitoare, nu trebuie să fie. Cu un model bun de plan de marketing, sunteți deja cu un pas înainte. Acest articol vă va arăta cum să creați un plan de marketing care să fie adaptat succesului dumneavoastră. Să începem!

Zdenko Konečný Zdenko Konečný
CEO, Krejta
This article was translated for you by artificial intelligence
Cum să scrieți un plan de marketing
Sursă: ChatGPT

Cum să scrieți un plan de marketing

Crearea unui plan de marketing este un lucru. Dar nu vreți ca acesta să fie doar un plan pentru a avea un plan. Vreți ca acesta să funcționeze. Așadar, adevărata întrebare aici este cum puteți crea un plan de marketing care să vă ajute cu adevărat să vă atingeți obiectivele de marketing? Ei bine, cu siguranță aveți nevoie de o înțelegere clară a obiectivelor dvs. de afaceri și de o abordare structurată. De asemenea, ar trebui să rămâneți concentrat pe misiunea dvs. și să o păstrați în minte în timp ce stabiliți obiective măsurabile. De asemenea, ați putea folosi puțină inspirație – exemple de planuri de marketing existente care și-au dovedit deja valoarea. Nu vă faceți griji, vom ajunge la asta. Pentru a ușura procesul, puteți utiliza un model adecvat. Împreună, vom afla cum să creați un plan de marketing care să vă susțină succesul.

Ce este un plan de marketing?

Un plan de marketing este ghidul dvs. pentru creșterea afacerii. Este un document strategic care combină scopurile dvs. cu obiectivele de afaceri pentru a vă asigura că acțiunile echipei dvs. corespund cu eforturile generale ale companiei. Un plan de marketing eficient vă ajută să vă concentrați, aduce claritate și direcție campaniilor dumneavoastră. În plus, este un instrument care poate fi folosit de alte departamente pentru a înțelege întreaga strategie de marketing și rolul lor în susținerea întregii misiuni.

what is a marketing plan

Source: Source: Infographics created by Krejta Content department

Tipuri de planuri de marketing

Diferitele tipuri de companii se confruntă cu provocări de marketing diferite, astfel încât și abordarea soluțiilor trebuie să difere. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă alegeți cu atenție modelul planului de marketing. Fiecare are scopul său, dar probabil că nu vă va servi bine în alte cazuri.

  • Sunteți în faza de a vă juca cu o idee? S-ar putea să doriți să încercați un șablon de plan de marketing de bază de o pagină pentru a avea o imagine a întregului proces.
  • Afacerea dvs. este pe cale să înceapă? Utilizați șablonul de plan de marketing pentru start-up.
  • Aveți deja afacerea dvs. care acum lansează un nou produs sau proiect? Aveți nevoie de un șablon de plan de marketing pentru lansarea produsului și de un șablon de plan de marketing pentru produs sau de un șablon de plan de proiect de marketing.
  • Creați o campanie? Alegeți un șablon de plan de campanie de marketing sau un șablon de plan de promovare de marketing.
  • Trebuie să pregătiți conținut pentru social media? Utilizați un șablon de plan de marketing pentru social media. Dacă creați strategii multiplatformă, șablonul de plan de marketing pentru canale ar putea fi potrivit. Pentru conținut audio specific, șablonul de plan de marketing podcast ar putea fi, de asemenea, util.
  • Organizați o conferință, un festival, un concert sau o întâlnire? Optați pentru un șablon de plan de marketing pentru evenimente sau un șablon de plan de marketing pentru evenimente pe social media.
  • Marketing general? Un model de plan de lansare de marketing, un model de plan de conținut de marketing, un model de plan de marketing digital, un model de strategie de marketing, un model de plan de execuție de marketing sau un model de plan de comunicare de marketing integrat, un model de plan de marketing integrat, un model de plan de operațiuni de marketing sau un model de plan de acțiune de marketing ar putea fi exact ceea ce vă trebuie.
  • Planificați pentru următorul trimestru sau pentru întregul an? Un model de plan de marketing trimestrial sau un model de plan de marketing anual va fi exact ceea ce căutați. În general, puteți utiliza un șablon de calendar de plan de marketing.
  • Aveți nevoie de o opțiune localizată sau de un format specific? Încercați un șablon de plan de marketing Marea Britanie, SUA, Germania… Luați în considerare utilizarea șablonului de plan de marketing Google Sheets. De asemenea, puteți utiliza un instrument online pentru a crea un șablon de plan de marketing care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Beneficiile unui plan de marketing

Un plan de marketing bine structurat vă ajută să transformați haosul în ordine. Acesta pune toate activitățile în context, aduce rezultate măsurabile și îmbunătățește coordonarea în cadrul echipei. Datorită planului de calitate, vă veți găsi clienții țintă și vă veți îmbunătăți implicarea clienților, în timp ce vă ascuțiți mesajele. În plus, vă ajută să vă folosiți bugetul cu înțelepciune și să deveniți mai consecvent pe mai multe canale de marketing. Prezența dvs. pe piață devine mai puternică prin urmărirea progreselor și ajustarea tacticilor, după cum este necesar, datorită stabilirii unor obiective măsurabile și a unor indicatori-cheie de performanță (KPI). Cu un plan de marketing formal, compania dvs. va fi, de asemenea, mai bine echipată pentru a naviga prin incertitudinile economice prin îmbunătățirea gestionării resurselor, a performanței și a tuturor (nu numai) activităților de marketing.

marketing plan

Source: Infographics created by Krejta Content department

Cum să scrieți un plan de marketing

Crearea unui plan de marketing este o idee frumoasă. Dar cum să o transformați în realitate? Să o luăm ușor. Începeți prin a vă alinia activitățile de marketing cu rezultate de afaceri clare pe care vi le puteți imagina – și măsura. Cheia principală este structura. Trebuie să urmați procesul pas cu pas începând cu cercetarea și să planificați fiecare mișcare de la strategie la execuție. Această abordare va transforma activitățile de marketing într-o foaie de parcurs focalizată pentru creșterea dvs. În următoarele secțiuni, vom analiza fiecare fază esențială a creării unui plan de marketing , astfel încât să știți cum să creați un întreg plan de marketing care funcționează pentru dvs.

Efectuați o analiză SWOT

Primul pas ar trebui să fie cu siguranță înțelegerea situației în care se află afacerea dumneavoastră. Cu alte cuvinte, analiza SWOT. Găsiți punctele tari, punctele slabe, oportunitățile și amenințările care descriu afacerea dvs. Atunci când vă identificați punctele tari și punctele slabe, puteți lua decizii mai bune privind strategia, activitățile de marketing și mesajele sau poziționarea, precum și să recunoașteți oportunitățile și riscurile pieței. De asemenea, vă poate ajuta să evidențiați domeniile în care vă puteți bate principalii concurenți. Acest lucru conduce la acțiuni mai orientate către un scop anume, mai degrabă decât la simple activități aleatorii.

Profilul clienților dvs.

Cum ați putea să vă atingeți publicul țintă dacă nu știți cu cine vorbiți? Chiar și cele mai bune campanii se pot destrăma dacă săriți peste faza de definire a clienților dvs. Mai întâi, găsiți o piață țintă mai largă. Apoi, mergeți mai specific și defalcați-o în locație, vârstă, sex, nevoi sau hobby-uri etc. Ce își doresc ei? Care sunt principalele lor interese? Și, pe de altă parte, ce îi descurajează? În acest fel, vă puteți imagina clienții ideali și vă puteți alinia comunicarea cu ceea ce contează pentru ei. Mergeți mai departe și creați-vă propriile personas: profiluri semi-ficționale bazate pe date reale pe care le-ați colectat. Acestea vă vor ajuta să vă concentrați mai mult segmentele de clienți asupra persoanelor reale. Echipa dvs. de marketing va beneficia, de asemenea, de acest lucru, deoarece în acest fel este mult mai ușor să concepeți campanii care să rezoneze. Un alt lucru de subliniat, va îmbunătăți colaborarea dintre echipele de marketing, de produse și de vânzări prin împărtășirea înțelegerii clientului. Prin urmare, efortul dvs. de marketing devine mai relevant și mai personalizat, ceea ce conduce probabil la angajamente și conversii.

Stabiliți obiective clare

Până acum, ar trebui să aveți informații de bază despre poziția dumneavoastră pe piață și o viziune destul de clară a publicului dumneavoastră. Așadar, următorul pas ar trebui să fie definirea succesului dumneavoastră. Cum este acesta? Stabiliți obiective specifice și realiste și asigurați-vă că marketingul dvs. este aliniat cu obiectivele dvs. de afaceri.

Pentru a crea obiective eficiente, urmați cadrul SMART. Păstrați-le specifice, măsurabile, realizabile, relevante și limitate în timp. „A obține mai mulți adepți” nu este suficient de specific, în timp ce „a crește abonamentul la newsletter cu 20 % până la sfârșitul trimestrului” este un obiectiv SMART corect .

SMART objectives

Source: Infographics created by Krejta Content department

💡 Iată un exemplu mai specific de aplicare a metodei SMART: Îmbunătățirea ratingului Google Business Profile al companiei de la o medie de 4,2 la 4,5 stele în decurs de o lună prin încurajarea a 20 de clienți mulțumiți (identificați prin sondaje postcumpărare) să lase recenzii pozitive prin intermediul unui e-mail de follow-up personalizat și automatizat.

Având în vedere obiectivele generale ale afacerii dvs. și punând în concordanță aceste obiective de marketing vă face să păstrați strategia la fața locului și măsurabilă. În plus, vă ajută să vă folosiți resursele mai eficient și să vă justificați bugetul de marketing cu rezultate reale. Cu toate acestea fiind spuse, probabil că vă dați seama deja. Obiectivele clare sunt mai mult decât o necesitate strategică. Ele îmbunătățesc urmărirea performanței, sprijină responsabilitatea în cadrul echipei dvs. și conduc la rezultate mai bune ale campaniei în toate activitățile dvs. de marketing.

Abordați „cei patru P” ai marketingului

Odată ce v-ați găsit obiectivele, este timpul să aflați cum să le atingeți. Acesta este momentul în care utilizați mixul de marketing (cei patru Ps).Ce înseamnă Ps?

  • Produsul: Ce oferiți? Cum rezolvă nevoile clienților dumneavoastră? Descrieți principalele caracteristici și beneficii. Dar nu uitați să vă gândiți și la ambalaj și poziționare.
  • Prețul: Ce strategie de stabilire a prețurilor ar trebui să folosiți? Luați în considerare valoarea mărcii dvs., costul, concurența și ceea ce sunt dispuși să plătească clienții dvs. țintă.
  • Locul: Unde și cum vă veți vinde produsul? Va fi pe e-shop sau în magazin? Se va face direct sau prin intermediul partenerilor?
  • Promovarea: Cum vă vor găsi oamenii? Ce veți face pentru a ajunge la publicul dumneavoastră? Puteți utiliza campanii publicitare, vă puteți concentra pe conținut, e-mail marketing, evenimente și strategii de social media… Găsiți o combinație care vă servește cel mai bine.

Toate aceste elemente modelează modul în care produsul dvs. este perceput. Atunci când există armonie între ele, aceasta aduce un mare sprijin pentru poziționarea și impactul dvs. Cei patru Ps vă ajută să rămâneți în ton cu așteptările clienților dvs. Iar dacă afacerea dvs. se află într-un domeniu orientat spre servicii, puteți adăuga încă 3 Ps (pentru a ajunge la 7 Ps) – Oameni, Procese și Dovezi fizice – pentru a vă concentra mai mult pe experiența clienților.

Creați un buget

Stabilirea unui buget de marketing este una dintre părțile cheie ale procesului. Acesta vă ajută să rămâneți pe drumul cel bun și să vă cheltuiți banii în mod înțelept și conștient. De asemenea, vă încurajează să vă creați obiective realizabile. Încadrați bugetul de marketing în jurul obiectivelor dvs. generale de afaceri. Faceți ca fiecare dolar să merite, contribuind la creșterea companiei dvs. Indiferent dacă vă concentrați asupra campaniilor de social media , a publicității plătite sau a marketingului de conținut, trebuie să decideți cu adevărat câți bani să alocați activităților individuale pentru a vă maximiza randamentul investițiilor (ROI). Există mai multe abordări pentru a crea un buget de marketing general:

  • Procent din venituri: O abordare comună pentru stabilirea unui buget de marketing este alocarea unei părți din venituri. De obicei, companiile alocă 5-10 % din veniturile lor pentru marketing. Procente mai mari revin adesea startup-urilor (15-30 %) și companiilor cu creștere rapidă. Este simplu și direct. Cu toate acestea, poate fi dacă veniturile fluctuează din cauza dificultăților de predicție și gestionare.
  • Obiectiv și sarcină: Aceasta este probabil cea mai strategică abordare. Bugetul este determinat prin găsirea sarcinilor specifice de marketing care sunt necesare pentru a vă atinge obiectivele și prin determinarea costului fiecăreia dintre ele.
  • Paritatea concurențială: Această metodă implică stabilirea bugetului de marketing pe baza cheltuielilor concurenților. Ideea din spatele acesteia este de a egala cheltuielile de marketing ale concurenților pentru a vă asigura că afacerea dumneavoastră este competitivă pe piață. Această abordare trebuie utilizată cu prudență, deoarece este posibil ca bugetele concurenților să nu reflecte propriile dvs. nevoi.
  • Metoda accesibilă: Această abordare înseamnă că alocați fonduri pe care vi le puteți permite după acoperirea cheltuielilor altor afaceri. Este o soluție destul de practică pentru întreprinderile cu fluxuri de numerar reduse, dar poate limita creșterea și face ca eforturile de marketing să fie mai degrabă reactive decât proactive.

Există, de asemenea, mai multe modalități de alocare a unui buget pe categorii, cum ar fi pe canal sau activitate de marketing. O regulă interesantă de urmat este Regula 70-20-10:

  • 70 % pentru strategiile și canalele dovedite care oferă rezultate constante
  • 20 % pentru noi strategii sau canale care să alimenteze creșterea și să exploreze alte oportunități
  • 10 % pentru experimente sau abordări inovatoare cu risc mai ridicat, dar și cu potențial de recompensă mare

Împărțind bugetul pe diverse activități, veți vedea unde se duc banii dvs. și îl veți putea ajusta atunci când este necesar pentru a vă utiliza resursele în mod eficient.

marketing plan template

Source: Infographics created by Krejta Content department

Utilizați un șablon de plan de marketing

Un plan de marketing pare exact ceea ce vă trebuie, dar nu știți de unde să începeți? Sigur, crearea acestuia de la zero poate fi puțin copleșitoare. Din fericire, există o soluție ușoară. Se numește un șablon de plan de marketing. Astfel de șabloane oferă o structură clară, astfel încât să nu vă scape componentele cheie, cum ar fi:

  • Rezumatul afacerii
  • Misiunea
  • Scopuri și obiective de marketing
  • Publicul țintă
  • Personaje
  • Analiza pieței
  • Analiza concurenților
  • Strategii
  • bugetul
  • Canale de marketing
  • Indicatori-cheie de performanță (KPI)
  • Plan de acțiune + calendar

În plus, vă economisește timp și crește coerența și fluxul întregului proces de planificare. Vă puteți concentra pe conținut și pe strategie mai degrabă decât să vă gândiți la structură. Vă ajută să acoperiți toate secțiunile esențiale și să vă aliniați planul cu obiectivele de afaceri. Puteți găsi șabloane în diferite formate, cum ar fi Google Docs, Google Sheets, Excel sau PDF, care sunt personalizate pentru diferite strategii de marketing, de la marketing digital la planuri de comunicare. De asemenea, șabloanele pot diferi în funcție de nevoile dvs. specifice. Prin urmare, atunci când alegeți unul, luați în considerare nevoile dvs. de afaceri. Doriți un șablon de plan de comunicare de marketing cuprinzător sau ceva mai potrivit pentru strategiile de marketing digital?

Creați un calendar

Pentru a vă transforma strategia în acțiuni, aveți nevoie și de un calendar clar. Un calendar de marketing vă va ajuta să organizați, să prioritizați și să urmăriți activitățile, astfel încât să le puteți finaliza la timp pentru a vă atinge obiectivele. Începeți prin a vă scrie principalele activități de marketing, cum ar fi campaniile, crearea de conținut sau evenimentele. Apoi, împarte-le în sarcini zilnice, săptămânale și lunare. Iată câteva sfaturi pentru gestionarea calendarului tău:

  • Prioritizează: Concentrați-vă pe ceea ce vă susține obiectivele.
  • Fiți flexibil: Adaptați-vă calendarul la schimbările urgente.
  • Utilizați instrumente digitale: Încercați Google Sheets, Trello sau alte aplicații pentru urmărirea vizualizării.

Un calendar de marketing bine organizat vă ajută să coordonați activitățile, să respectați termenele limită și să urmăriți progresul.

Exemplu de plan de marketing

Un plan de marketing bine pregătit ar trebui să surprindă în mod clar activitățile-cheie, precum și termenele acestora. Iată un exemplu simplificat de plan de acțiune ca parte a unui plan de marketing:

Activitate Descriere Proprietar(i) Data începerii Data de începere Resurse necesare Statut
Finalizarea mesajelor produsului și a USP Responsabil marketing 01/04/2025 15/04/2025 Reuniuni interne Finalizat
Elaborarea conținutului campaniei (blog, social media) Echipa de conținut 16/04/2025 28/05/2025 Instrumente de scriere, software de design În desfășurare
Lansarea produsului pe site-ul web Echipa web 01/06/2025 28/06/2025 Acces CMS, configurare analiză Nu a început
Configurarea campaniilor PPC Specialist PPC 16/06/2025 07/07/2025 Buget publicitar, platforme publicitare Nu a început

Desigur, aceasta este doar o mică mostră a întregului plan. Ar trebui să existe părți individuale dedicate unui rezumat al afacerii, persoanelor, analizei etc. Cu toate acestea, vă oferă o mică privire asupra modului în care funcționează. Dacă sunteți interesat să vedeți un exemplu de plan întreg (un șablon cu orientări privind modul de completare, inclusiv exemple specifice), am pregătit unul pentru dvs. Am acoperit toți pașii de bază mai jos:

  • Crearea unei imagini de ansamblu a afacerii
  • Realizarea unei analize SWOT și a concurenței
  • Crearea de persoane prin răspunsul la întrebări specifice
  • Analiza obiectivelor SMART
  • Selectarea canalelor și pregătirea tacticii de comunicare
  • Alocarea bugetului pentru sarcini/părți individuale
  • Urmărirea indicatorilor-cheie de performanță
  • Pregătirea unui plan de acțiune care să includă date și resurse.

Nu ezitați să o consultați, să explorați toate filele și elementele și să vă inspirați. În cazul în care descoperiți că aveți nevoie de ajutor pentru a vă crea propriul plan, nu ezitați să ne contactați; suntem bucuroși să vă ajutăm.

Scrieți un plan de marketing: Aplicații recomandate

Există multe instrumente și aplicații de marketing pentru a face procesul de planificare mai ușor – ajutându-vă să gestionați sarcinile, să analizați datele și să colaborați cu echipa dvs.

Planuri și calendare

Puteți utiliza Excel sau Google Sheets pentru a crea tabele pentru planul dvs. de la zero sau puteți descărca unele dintre șabloanele pentru acestea, așa cum au fost menționate anterior. Pentru planuri mai complexe, puteți lua în considerare utilizarea unor instrumente precum diagramele Gantt, care vă permit să vă gestionați vizual sarcinile și să urmăriți dependențele.

Gestionarea sarcinilor

Pentru a crea sarcini, a le supraveghea și a colabora cu colegii, este posibil să aveți nevoie de alte instrumente precum Trello sau Asana. De asemenea, acestea vă pot ajuta să stabiliți termene limită și să urmăriți progresul. Pentru a vă asigura că planul dvs. de marketing este executat în mod continuu.

Analiză

Pentru a vedea cum merg eforturile dvs. de marketing, trebuie să le măsurați. Google Analytics ar putea fi instrumentul potrivit pentru acest lucru. Acesta vă permite să urmăriți ratele de conversie, comportamentul utilizatorilor, traficul pe site și multe altele.

CRM

Pentru a urmări parcursurile clienților și performanța lead-urilor, ați putea utiliza și unele dintre sistemele CRM, cum ar fi HubSpot, Pipedrive, Salesforce sau Bitrix (care este util și pentru gestionarea sarcinilor). Acesta vă ajută să segmentați audiențele, să monitorizați conversiile, să vă aliniați activitățile de marketing cu vânzările și să personalizați pe baza comportamentului utilizatorului.

Concluzie

Crearea unui plan de marketing poate părea o sarcină imensă și epuizantă. Cu toate acestea, cu abordarea și procesul potrivite, nu trebuie să fie așa. Trebuie doar să urmați pașii unul câte unul și veți ajunge acolo. Pentru a vă asigura că pregătiți un plan eficient și nu ratați nimic important, alegeți un șablon potrivit, care vă va ghida. De asemenea, puteți utiliza și alte instrumente și aplicații care să vă sprijine în îndeplinirea obiectivelor de marketing și optimizarea bugetului. Cu o viziune clară, obiective bine definite și instrumentele potrivite, planul dvs. de marketing vă va ghida către succesul afacerii dvs.

Întrebări frecvente

De ce este important un plan de marketing?

Un plan de marketing vă ajută să vă concentrați asupra obiectivelor dvs. de afaceri și să vă aliniați marketingul la acestea. Acesta sprijină deciziile strategice, coordonarea activităților, ajută la asigurarea implicării părților interesate și îmbunătățește urmărirea performanței. De asemenea, determină o creștere măsurabilă și un avantaj competitiv.

Cum se scrie un plan de marketing?

Primul pas ar trebui să fie o prezentare generală a afacerii și stabilirea obiectivelor. Analizați-vă piața și concurența (un SWOT este o modalitate bună de a face acest lucru). Definiți-vă publicul, creați persoane și stabiliți obiective SMART. Apoi, pregătiți-vă strategia folosind 4P. Selectați canalele potrivite și creați un calendar, stabilind în același timp un buget. Utilizați un șablon pentru a păstra structura și nu uitați să faceți actualizări regulate.

Ce ar trebui să includă un plan de marketing bun?

Pe lângă structura clară și actualizările periodice, componentele cheie ale unui plan de marketing sunt un rezumat al afacerii, analiza pieței și a concurenților, publicul țintă, obiectivele SMART, strategiile de marketing (4P), tacticile, bugetul, KPI-urile și un calendar.

Distribuiți articolul
Zdenko Konečný
CEO, Krejta

Combining marketing, latest technologies and sales psychology

Krejta
Acest articol vă este oferit de

Krejta

A marketing agency that helps clients find their way to the hearts of customers through sales psychology and innovative solutions.

Articole similare
Cum au obținut 3 comercianți cu amănuntul rate de conversie de 20% cu ajutorul mesageriei omnichannel
9 min. de lectură

Cum au obținut 3 comercianți cu amănuntul rate de conversie de 20% cu ajutorul mesageriei omnichannel

Când părinții vă ignoră e-mailurile și SMS-urile se pierd în zgomot, ce faceți? Un retailer de jucării a apelat la Viber și a transformat părinții ocupați în cumpărători implicați, cu rate de conversie de 20%, prin intermediul mesageriei omnichannel strategice. Acesta este doar un exemplu al modului în care comercianții cu amănuntul rescriu regulile privind […]

Bogdan Shkarupa Bogdan Shkarupa
CEO & Co-founder, NeuCurrent
Planificarea strategică de marketing: Cei 6 pași către succesul afacerii
16 min. de lectură

Planificarea strategică de marketing: Cei 6 pași către succesul afacerii

Studiile de marketing indică faptul că aproximativ 50-60% dintre comercianți își documentează oficial strategia de marketing. Companiile subestimează adesea planificarea de marketing, deși s-a dovedit că aceasta le crește șansele de succes (cu peste 300%!) și ROI (cu 60%!) în comparație cu companiile care nu planifică. În acest articol, vom analiza, în principiu, elementele de […]

Martin Murza Martin Murza
CEO, Murza
Cele mai bune strategii de marketing digital pentru întreprinderile mici în 2025
26 min. de lectură

Cele mai bune strategii de marketing digital pentru întreprinderile mici în 2025

Experiența cu numeroase e-shop-uri arată cum tehnologia și relațiile conduc la creștere. Pentru 2025, strategiile dovedite includ SEO, AI, marketingul de conținut, PPC și crearea de comunități – majoritatea necesitând doar timp și efort, nu bugete mari. Având în vedere că IA este acum esențială pentru a rămâne competitiv, să explorăm cele mai eficiente abordări […]

Jan Janouškovec Jan Janouškovec
CEO, Selltoro
Bridge Now

Ultimele noutăți chiar ACUM

10+ necitit

10+