6 min. de lectură

Cum să scrieți un anunț de angajare care să atragă cei mai buni și mai inteligenți candidați?

Atragerea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă nu este o sarcină ușoară - mai ales a celor care se potrivesc perfect rolului și companiei dumneavoastră. Un anunț de angajare bine redactat poate face întregul proces mult mai ușor și mai eficient, atrăgând în același timp cei mai buni colegi noi cu care vă veți înțelege. Cum să îl scrieți și la ce să fiți atenți?

This article was translated for you by artificial intelligence
Cum să scrieți un anunț de angajare care să atragă cei mai buni și mai inteligenți candidați?
Sursă: Depositphotos

Redactarea celui mai bun anunț

Un anunț de angajare este o piesă publicitară ca oricare alta. Scopul său este să atragă atenția, capteze și să intrige cititorul (potențialul angajat) și, în consecință, să îl convingă să acționeze. Aici se termină asemănarea. Un număr mare de candidați înseamnă, de asemenea, un număr mare de costuri pentru depistarea inițială, interviu, selecție etc. Cu excepția cazului în care sunteți disperat după muncitori pentru a umple un nou etaj de fabrică, nu doriți zeci de candidați. Aveți nevoie doar de câțiva, dar foarte buni, în special pentru posturile de conducere sau manageriale. Aici intervine filtrul inițial al anunțului.

Atrageți candidați de calitate cu prima frază

Cel mai bun anunț de angajare este cel cu care un candidat se poate identifica de prima dată când îl citește. Și dacă reflectă bine compania dumneavoastră, cu atât mai bine. Sunteți pe cale să lucrați împreună.

  • Ăsta sunt eu!
  • Voi fi fericit aici.
  • Căutam o astfel de oportunitate de mult timp.
  • Îmi vorbește direct la suflet.

Acestea sunt exact frazele pe care doriți ca anunțul dvs. să le evoce la un potențial candidat. Acest lucru vă va ajuta să filtrați persoanele potrivite, deoarece nu doriți candidați care nu s-ar simți ca acasă în compania dumneavoastră. Sau nu?

Utilizați o hartă a empatiei pentru a vă imprima cultura în anunțul dvs.

Dar nu puteți începe fără o pregătire adecvată – și aici intervine Harta empatiei. Un instrument care vă ajută să vă faceți o imagine mai bună despre candidatul dumneavoastră, despre motivațiile, nevoile și personalitatea sa în general. Cum funcționează aceasta? Cheia este să vă vizualizați candidatul și segmentele cu care veți lucra. Desenați-le pe o tablă albă, flipchart, tablă online… oriunde vă simțiți confortabil. Și treceți la treabă.

Source: Ere.net

1. Ce simt eu?

Ce simte candidatul dvs. despre noul loc de muncă? Ce îi place lui sau ei la prima vedere? Descrieți emoțiile pe care el sau ea le trăiește și ar trebui să le trăiască atunci când citește anunțul dvs.

  • „Mă alătur unui start-up unde voi dobândi o mulțime de cunoștințe.”
  • „Acest loc de muncă este o mare oportunitate pentru mine, dar este, de asemenea, într-un mediu pe care îl cunosc deja bine.”

2. La ce răspund?

Care este provocarea candidatului dumneavoastră, care sunt argumentele pentru acest post? Traduceți în propoziții valorile care transmit de ce se agață cu adevărat.

  • „Îmi pasă de ceilalți colegi și de relații – vreau să fiu într-o companie în care oamenii se înțeleg”.
  • „Știu că acest loc de muncă este o provocare, dar asta este ceea ce îmi place”.

3. Ce fac, ce spun?

Cum este candidatul dumneavoastră, cum se prezintă? Cum vorbește el/ea despre munca care îl/ea entuziasmează? Și cum își petrece timpul liber în afara serviciului?

  • „Îmi place să creez și să gândesc în perspectivă – nu doar la serviciu, ci și în afara serviciului”.
  • „Știu cum să dau o mână de ajutor, dar și cum să primesc ajutor de la alții.

4. Ce cred eu?

Cum vă percepeți compania prin comunicarea sa? Ce părere are el/ea despre post și despre lucrul în echipa dumneavoastră? Cum îl/ea impresionați? Enumerați ceea ce candidatul ar putea și ar trebui să fie interesat în legătură cu brandul dvs.

  • „Au o varietate de clienți, deci o mulțime de muncă variată – și asta e grozav!”
  • „Nu par să se teamă de nimic și se aruncă cu capul înainte. Este o abordare care îmi place foarte mult.”

5. De ce am nevoie și ce mă frustrează?

De ce are nevoie candidatul dumneavoastră, nu doar la locul de muncă, ci și în viața sa? Ce îl poate entuziasma și ce, dimpotrivă, îl poate descuraja complet? Gândiți-vă la ceea ce oferă postul dvs. și la ceea ce îi lipsește.

  • „Nu sunt un carierist, dar învățarea și dezvoltarea personală sunt o necesitate pentru mine”.
  • „Nu-mi place când oamenii caută calea cea mai ușoară și mai sigură către o soluție.

Source: Depositphotos

Scrieți un anunț care să vorbească sufletului candidatului

Odată ce ați creat harta empatiei, este timpul să creați anunțul în sine. Urmați propozițiile pe care le-ați scris pe hartă. Nu le copiați, ci încercați să le transpuneți în anunțul dumneavoastră. Descrieți descrierea postului? Menționați ce îi va plăcea candidatului dvs. la acest post. Vă prezentați compania? Concentrează-te pe atmosfera din cadrul acesteia pe care candidatul o va iubi. Începe-ți anunțul cu o descriere a candidatului tău ideal. Asigurați-vă că el sau ea se regăsește în primele câteva fraze. Concentrați-vă pe caracterul și atitudinea acestuia, nu doar pe aptitudinile sale. Bineînțeles, ar trebui să vă prezentați și compania – din nou, concentrându-vă pe ceea ce îl interesează și îl atrage pe candidat. Nu bolborosiți, nu exagerați, ci mergeți la subiect. Desigur, trebuie inclusă descrierea postului. Fiți specific, intrați în detalii. Cu cine va lucra, ce pași va face, ce va livra. Scopul nu este de a descrie totul, ci de a fi cât mai specific posibil. Acest lucru va elimina decalajul în așteptările reciproce. Și acest lucru este valabil pentru întregul anunț. Scrieți clar și specific pentru a evita neînțelegerile. Dați exemple. Descrieți calitățile prin manifestările lor. Fiți corect. Nu luați lucrurile ușor. Nu vă fie teamă să arătați partea întunecată pentru a vă asigura că candidatul dvs. o poate gestiona. Și veți vedea că în cele din urmă chiar veți găsi persoana potrivită.

Distribuiți articolul
Articole similare
Stimularea armoniei la locul de muncă: Puterea relațiilor cu angajații
17 min. de lectură

Stimularea armoniei la locul de muncă: Puterea relațiilor cu angajații

Cultivarea unor relații pozitive între angajați și conducere este esențială pentru îmbunătățirea experienței angajaților și creșterea succesului organizațional. Resursele umane joacă un rol esențial în această dinamică, promovând comunicarea deschisă și încrederea în cadrul forței de muncă. Acordând prioritate susținerii, împuternicirii și bunăstării angajaților, profesioniștii din domeniul resurselor umane pot crea un mediu în care […]

Kerry Pierson Kerry Pierson
Co-Founder, Perlman Pierson
Citiți articolul
Bridge Now

Ultimele noutăți chiar ACUM

10+ necitit

10+