
Ce poți vinde sau ce nu poți vinde
Produse alimentare cu ingrediente controversate
Există o diferență majoră între aceste două piețe în ceea ce privește reglementarea aditivilor alimentari. Reglementările alimentare europene interzic numeroși aditivi care rămân autorizați în produsele alimentare americane.
Reglementările alimentareeuropene au interzis galbenul nr. 5 (tartrazină) și roșul nr. 40 (roșu Allura) din cauza dovezilor care le leagă de probleme de sănătate, inclusiv hiperactivitatea copiilor.
UE interzice bromatul de potasiu, care servește ca ingredient de panificație pentru a îmbunătăți proprietățile aluatului, din cauza posibilei sale legături cu cancerul. Brutăriile comerciale din Statele Unite continuă să utilizeze bromatul de potasiu pentru producția de pâine, în ciuda absenței unor reglementări federale stricte. Industria laptelui din America utilizează hormonul de creștere recombinant bovin (rBGH) pentru a crește producția de lapte de la vacile de lapte, însă autoritățile europene au interzis utilizarea acestuia. Autoritățile europene au interzis acest produs deoarece doresc să protejeze atât bunăstarea animalelor, cât și sănătatea umană împotriva riscurilor potențiale de cancer.
Produsele cosmetice supuse examinării
Sistemul european de reglementare pentru produsele cosmetice menține același nivel de strictețe ca și alte directive UE. UE clasifică izopropil parabenul împreună cu izobutil parabenul drept substanțe interzise deoarece afectează funcțiile sistemului endocrin, deși acestea rămân permise în SUA. Autoritățile europene au interzis produsele de iluminare a pielii care conțin hidrochinonă din cauza dovezilor care arată potențiale efecte secundare cancerigene și tulburări ale pielii. Statele Unite comercializează hidrochinona ca ingredient în soluțiile de albire a pielii care se eliberează fără prescripție medicală. Produsul chimic antimicrobian triclosan există în pasta de dinți și în săpunuri și deodorante în SUA, însă UE a interzis utilizarea acestuia. Autoritățile europene și-au exprimat îngrijorarea față de triclosan în ceea ce privește mediul înconjurător și, în același timp, au asociat această substanță cu rezistența la antibiotice.
Substanțe chimice și pesticide – abordări diferite ale riscului
Erbicidul glifosat, care apare în Roundup și în alte produse, rămâne sub supravegherea intensă a reglementărilor UE, în ciuda utilizării sale pe scară largă în Statele Unite. UE restricționează într-o oarecare măsură utilizarea glifosatului, deoarece substanța prezintă legături potențiale cu apariția cancerului și cu deteriorarea mediului.UE interzice pesticidele neonicotinoide, deoarece acestea provoacă daune fatale albinelor și altor organisme polenizatoare. SUA continuă să utilizeze pesticide neonicotinoide în timp ce aplică noi restricții privind utilizarea acestora.
Produsele pentru copii și siguranța
Ftalații servesc drept plastifianți pentru a crea materiale plastice flexibile în diverse jucării și produse pentru copii. Uniunea Europeană a restricționat utilizarea anumitor ftalați, cum ar fi DEHP, DBP și BBP, din cauza posibilelor lor efecte adverse asupra sănătății copiilor, în special în ceea ce privește toxicitatea pentru reproducere și dezvoltare. Uniunea Europeană interzice utilizarea substanțelor ignifuge PBDE (difenil eteri polibromurați) în mobilierul și pijamalele pentru copii vândute în Europa, deoarece aceste substanțe au fost asociate cu perturbarea sistemului endocrin și cu afectarea neurologică.
Eficiența energetică a produselor electronice
UE pune în aplicare cerințe stricte pentru a evalua nivelurile de eficiență energetică ale dispozitivelor electrice. Produsele care utilizează energia în mod ineficient nu pot fi vândute pe piață în temeiul Directivei UE privind proiectarea ecologică și al Regulamentului privind etichetarea energetică. Piața din Statele Unite acceptă aparate mai vechi care consumă multă energie, cum ar fi frigiderele, împreună cu aparatele de aer condiționat și becurile cu incandescență, dar aceste produse ar încălca reglementările UE privind utilizarea energiei.
Obținerea certificărilor necesare
Pentru extinderea cu succes pe piețele Uniunii Europene (UE) și Statelor Unite (SUA), obținerea certificărilor necesare este esențială. Pentru UE, obținerea marcajului CE este esențială, deoarece verifică faptul că un produs respectă standardele europene de siguranță, sănătate și mediu. În SUA, concentrați-vă pe obținerea certificărilor de la FDA pentru alimente și produse cosmetice și de la EPA pentru produse chimice. Aceste certificări garantează că produsele dvs. îndeplinesc cerințele de reglementare din fiecare regiune, facilitând intrarea fără probleme pe piață și respectarea legislației locale.
Concluzii
Abordările de reglementare dintre piețe prezintă diferențe substanțiale, chiar dacă ambele locuri acordă prioritate siguranței consumatorilor. UE utilizează o poziție de precauție pentru a restricționa produsele care ar putea afecta sănătatea sau mediul, chiar și atunci când datele științifice rămân incerte. Întreprinderile care vizează atât piața americană, cât și cea europeană trebuie să își adapteze gama de produse, deoarece standardele de siguranță ale UE le depășesc pe cele din SUA.