2 min. de lectură

4 din 5 influenceri încalcă regulile privind conținutul comercial

Odată cu intrarea în vigoare a Digital Services Act (DSA), Comisia Europeană a publicat un raport privind comportamentul incorect al influencerilor.

This article was translated for you by artificial intelligence
4 din 5 influenceri încalcă regulile privind conținutul comercial
Sursă: Depositphotos

Monitorizarea a vizat 576 de influenceri din 22 de state membre ale UE, inclusiv Luxemburg, Norvegia și Islanda. Aceasta a arătat că până la 97% dintre aceștia au postat conținut comercial, dar numai 20% au declarat că este vorba de publicitate. Raportul Comisiei Europene a constatat, de asemenea, că până la 62 % dintre influenceri nu au respectat normele.

Influencerii au folosit alte formulări, cum ar fi „colaborare” (16 %), „parteneriat” (15 %) sau o mulțumire generală pentru marca parteneră (11 %), în loc de eticheta corespunzătoare „colaborare plătită”.

Postările erau legate în principal de modă, stil de viață, frumusețe, alimentație, călătorii și fitness. Studiul a constatat că 119 influenceri au promovat chiar activități nesănătoase sau periculoase, cum ar fi mâncarea nesănătoasă, băuturile alcoolice, procedurile medicale sau cosmetice, jocurile de noroc sau serviciile financiare, cum ar fi tranzacționarea criptomonedelor. La 17 februarie 2024, va intra în vigoare Legea serviciilor digitale, care impune o mai mare fiabilitate și securitate a internetului. În temeiul DSA, influencerii vor fi obligați să declare dacă conținutul lor conține mesaje comerciale și să furnizeze informații privind trasabilitatea. Scopul monitorizării a fost de a verifica dacă influencerii respectă legislația UE privind protecția consumatorilor. Au fost analizate postările de pe Instagram, TikTok, YouTube, Facebook, X, Snapchat și Twitch. 82 de influenceri aveau peste 1 milion de urmăritori, 301 aveau peste 100 000 și 73 aveau între 5 000 și 100 000 de urmăritori. Din cele 576 de profiluri, 358 au fost selectate pentru investigații suplimentare. Acestea vor fi contactate de autoritățile naționale pentru a li se cere să respecte normele. Acestea ar putea chiar să ia măsuri de executare suplimentare.

Distribuiți articolul
Articole similare
Actualizare GTM Tag Loading: Modificări esențiale pentru urmărirea conversiilor în comerțul electronic
4 min. de lectură

Actualizare GTM Tag Loading: Modificări esențiale pentru urmărirea conversiilor în comerțul electronic

Ați primit un e-mail despre modificările aduse modului în care Google Tag Manager (GTM) va încărca etichetele Google Ads și Floodlight începând cu 10 aprilie 2025? Această actualizare poate afecta urmărirea conversiilor, remarketing-ul și modul în care gestionați etichetele în GTM. Ce anume se schimbă, de ce se întâmplă și ce ar trebui să faceți? […]

Veronika Slezáková Veronika Slezáková
Editor in Chief @ Ecommerce Bridge, Ecommerce Bridge
Citiți articolul
IA, Deepfakes și site-uri web frauduloase. Marketingul digital nu a fost niciodată mai riscant
5 min. de lectură

IA, Deepfakes și site-uri web frauduloase. Marketingul digital nu a fost niciodată mai riscant

Publicitatea digitală se schimbă mai rapid ca niciodată, iar mărcile de comerț electronic, împreună cu agențiile de marketing, trebuie să țină pasul cu noile provocări și oportunități. Raportul Industry Pulse trasează tendințele, amenințările, deepfakes și inovațiile care vor influența publicitatea online în anul următor. Acesta se bazează pe opiniile experților în media digitală – publicitari, […]

Veronika Slezáková Veronika Slezáková
Editor in Chief @ Ecommerce Bridge, Ecommerce Bridge
Citiți articolul
Bridge Now

Ultimele noutăți chiar ACUM

10+ necitit

10+